Smeedkolen

Vanaf de start van het familiebedrijf in 1919 houdt Rijnen Brandstoffen zich al bezig met de levering van allerlei soorten kolen. Ook nu spelen de verschillende kolensoorten nog een grote rol binnen het bedrijf. Naast de reguliere steenkolen en briketten kunt u bij Rijnen Brandstoffen ook terecht voor speciale smeedkolen, ook wel vetkolen genoemd. Deze smeedkolen worden voornamelijk gebruikt tijdens de bewerking van ijzer. Dit type kolen genereerd namelijk erg veel warmte en heeft een bakkend vermogen waardoor zij samen een gezamenlijk gloeifront vormen.

Smeedkolen zijn de meest perfecte kolen voor het gebruik door een smid. Als de kolen eenmaal op temperatuur zijn wordt het warm geworden ijzer namelijk heel gemakkelijk smeedbaar voor hen. Daarnaast wordt deze koolsoort ook veel toegepast als brandstof in de industrie.

Levering van smeedkolen

De smeedkolen van Rijnen Brandstoffen zijn van origine afkomstig uit Colombia. Deze kolen zijn leverbaar in zakken van 25 kilogram. Een extra bijzonder kenmerk van smeedkolen is dat deze een zeer laag as-gehalte bevatten. Daarnaast bevatten deze kolen weinig zwavel en zijn ze zeer goed brandend. De gemiddelde afmeting van de smeedkolen geleverd door Rijnen Brandstoffen is 10 tot 25 millimeter.

Prijs smeedkolen

De prijs welke Rijnen Brandstoffen hanteert voor het leveren van smeedkolen is altijd afhankelijk van de door u bestelde hoeveelheid. Natuurlijk worden er naast de uitstekende service ook scherpe tarieven gehanteerd bij Rijnen Brandstoffen. Neem dus gerust eens vrijblijvend contact op met het team van vakmensen, zij verstrekken u graag meer informatie en / of maken een vrijblijvende offerte voor u op.

Onze productvideo van kolen:

Verwante onderwerpen:

Steenkolen
Kolenkachels
Briketten
BBQ producten

Bestel ook online

onze kwaliteitsproducten
tegen uiterst scherpe prijzen
in één van onze webshops!

Brandstoftanks actie

Op dit moment hebben wij een actie voor brandstof- tanks.
Klik hier >